κατάσχεση εις χείρας τρίτου

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Kamp
Εικόνα: Kamp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/12/2016

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πρόκειται να κάνω κατάσχεση εις χείρας τρίτου και μάλιστα για πρώτη φορά. Στο ίδιο κατασχετήριο μπορώ να συμπεριλάβω όλους τους τρίτους (πχ όλες τις τράπεζες που πιθανόν ο καθ ου να έχει λογαριασμούς);; Φυσικά το κατασχετήριο θα κοινοποιηθεί στον κάθε τρίτο χωριστά, ωστόσο  η κοινοποίηση προς τον καθ' ου θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να γίνει μία φορά; Αν έχει χειριστεί κάποιος ανάλογη υπόθεση θα μπορούσε να με βοηθήσει;

dikigoroskl
Εικόνα: dikigoroskl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2017

Συνάδελφε, δεν μου ακούγεται πολύ σωστό να γίνει σε ένα κατασχετήριο. 

Έχω κάνει για κάθε "τρίτο"  ξεχωριστά.

Γιατί δεν πας στο Ειρ. Αθηνών, εκεί που κάνουν την δήλωση οι "τρίτοι" μήπως εκμαιεύσεις κάτι 

Kamp
Εικόνα: Kamp
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/12/2016

Εχετε δικιο απλα ψαχνω τροπους να περιορισω τα εξοδα γιατι υπαρχει πραγματικη αδυναμια απο την πλευρά των πελατων μου και σκεφτηκα αυτο... Θα ρωτησω και στο Ειρηνοδικειο. Ευχαριστω πολυ!

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Αφού με είχε προβληματίσει κι εμένα, βρήκα θεωρία και νομολογία θετική (αν θυμάμαι καλά, αναφέρει ρητά ο νίκας στο ειδικό μέρος της αναγκαστικής εκτέλεσης ότι επιτρέπεται η σώρευση ) και τελικά το εφάρμοσα δύο φορές, χωρίς πρόβλημα ( : τη μία φορά το κατασχετήριο υπέγραψε ο επισπεύδων δανειστής με καθού έναν οφειλέτη και εις χείρας δύο τραπεζών και την άλλη φορά το κατασχετήριο υπέγραψε ο επισπεύδων με καθών δύο συνοφειλέτες εις ολόκληρο και εις χείρας δύο τραπεζών ). Έχω και υποδείγματα.