ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ- ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ??

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

Κατόπιν της νέας οδηγίας του Υπουργείου στην Νομική Βοήθεια είναι υποχρεωτική η έκδοση μηδενικού γραμματίου προείσπραξης.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ωστόσο σήμερα που έκοψα γραμμάτιο με χρέωσαν υποχρεωτικά την παράσταση για το σημείωμα που κατέθεσα. Και ερωτώ:

1) Από τη στιγμή που μέχρι πρότινος, η διαδικασία κινείτο εντελώς Ατελώς, τι άλλαξε πρόσφατα?
2)Γιατί είναι υποχρεωμένος ο δικηγόρος, που θα πληρωθεί του αγίου... να καταβάλλει τα ένσημα παράστασης?
3)Τα ένσημα αυτά σε περίπτωση μη νομικής βοήθειας, τα χρεώνουμε στον πελάτη. Τώρα σε ποιόν? Στον πελάτη, από τον οποίο δε δικαιούμαστε να λαμβάνουμε οποιαδήποτε αμοιβή???

Προς ενημέρωση και προβληματισμό...

kdimitra
Εικόνα: kdimitra
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/12/2013

συνάδελφε καλησπέρα. είμαι και εγώ στη νομική βοήθεια και το θέμα με ενδιαφέρει. σήμερα που σε χρέωσαν κατ' αυτό τον τρόπο, τι σου είπαν; δεν ρώτησες; εγώ ΄έχω άλλη απορία: την πέμπτη δικάζω και από ότι μου είπε ο συνάδελφος του αντιδίκου πρόκειται να παράιτηθεί από το δικόγραφο της αγωγής. εγώ πρέπει να κόψω γραμμάτιο ( παράσταση και προτάσεις ) και μετά τι γίνεται, θα πληρωθώ; αφού με την παραίτηση του αντιδίκου δεν πρόκειται να συζητηθεί η υπόθεση, αλλά και πάλι δεν μπορώ να το ρισκάρω και να μην κάνω προτάσεις. εσύ τι σημείωμα κατέθεσες; σε ασφαλιστικά;

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

Προσπάθησα να εξηγήσω στην υπάλληλο, η οποία ήταν πολύ εξυπηρετική οφείλω να πω, το μέχρι τώρα καθεστώς. Ηρθε σε επικοινωνία με το σύλλογο, οι οποίοι της είπαν ότι ναι πληρώνεται, επειδή αφορά δικά μας ταμεία. Μετά, επικαλέσθηκα την ανακοίνωση του συλλόγου ότι οι εισφορές δεν προκαταβάλλονται, και κατά την ταπεινή μου άποψη, και τα ένσημα εισφορές αφορούν. Θα ξαναπάω από δευτέρα, να δω που καταλήξανε...
Εντάξει στο ερώτημα μου, αν θα με περάσουν και πειθαρχικό αν ζητήσω τα ένσημα από τον πελάτη, η απάντηση του συλλόγου ήταν αναλαμβάνω την ευθύνη.
Ημουν καθ΄ής σε ασφαλιστικά.
Επίσης δεν έχει διευκρινισθεί αν κόβεται γραμμάτιο και κατά την κατάθεση.
Ελπίζω το θέμα να διαβασθεί από κάποιο μέλος της εανδα και το ζήτημα να διευκρινισθεί αμέσως.

kdimitra
Εικόνα: kdimitra
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/12/2013

κανονικά έτσι είναι, αν διαβάζουμε σωστά το άρθρο 63 παρ.3 του κώδικα δικηγόρων, δεν υποχρεούμαστε σε προκαταβολή εισφορών. το λέει άλλωστε και η ανακοίνωση της εανδα. θα ρωτήσω και εγώ να δω τι γίνεται.... αν έχεις τίποτα νεότερο και μπορείς, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας. ευχαριστώ.