ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ

9 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
el.sura
Εικόνα: el.sura
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/11/2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ, Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΟΜΟ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΝΑΒΟΛΗ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ); ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ;(ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ)

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Μπορείς να ζητήσεις αναβολή κατ' άρθρο 352 προκειμένου να προσκομισθεί η βεβαιωση εξόφλησης του προστίμου. Απλώς δες πότε προβλέπεται να εξοφλήσει το πρόστιμο ο πελάτης σου για να ζητήσεις μακρινή αναβολή. Το είδα τις προάλλες στο ακροατήριο και το δικαστήριο - με λίγο ζόρι - έκανε δεκτό το αίτημα του συναδέλφου.

el.sura
Εικόνα: el.sura
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/11/2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΚΟΜΗ: Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο,ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΥ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΜΕΣΑ, ΠΧ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ (ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΝΟΜΟΣ) ΑΛΛΑ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩ? ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ?ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΠΑΡ. 15 Ν. 4014/2011( ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ)?

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Aν δεν έχεις βεβαιωση εξόφλησης, ας έχεις αντίγραφο της αίτησης που κατέθεσε στην Πολεοδομία. Το δικαστήριο για να σε απαλλάξει θα θέλει την βεβαιωση εξόφλησης του ειδικου προστίμου (αυτό ζητησε εν προκειμένω η έδρα)

el.sura
Εικόνα: el.sura
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/11/2010

ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

 Μια ερώτηση σχετική με το θέμα :

Οταν υπάρχει συνιδιοκτησία, το προστιμο που θα επιβληθεί για την ανέγερση και τη διατήρηση θα αφορά και τους δύο συνιδιοκτήτες οι οποίοι θα ενέχονται εις ολόκληρον.

Απαιτείται η συναίνεση και των δύο στην πολεοδομία για την εξόφληση του προστίμου ή μπορεί και καθένας μόνος του(χωρίς την υπογραφή του άλλου) να εξοφλήσει;

Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που ο ένας έχει προβεί σε αυθαιρεσίες εν αγνοία του άλλου.

marchri
Εικόνα: marchri
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2013

Καλησπερα...επαναφερω αυτο το θεμα...ισχυουν ακομα ολα οσα εγραψαν οι συναδελφοι; ευχαριστω πολυ

annaKa
Εικόνα: annaKa
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/02/2014

Σε αντίστοιχο ποινικο που είχα δίκασα κανονικά δεν ζήτησα αναβολή μέχρι την εξόφληση. προσκόμισα την δήλωση αυθαιρέτου και αθωώθηκε ο πελάτης. Το ίδιο και οι 'αλλες παρόμοιες υποθέσεις όσοι είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση απλά αθωώθηκαν 

marchri
Εικόνα: marchri
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2013

Σε ευχαριστω πολυ συναδελφε. Η υποθεση σου ηταν προσφατη φανταζομαι. Η δηλωση για την νομιμοποιηση εγινε μετα την καταγγελια...αυτο ειναι το συνηθες ετσι?

m.siraga
Εικόνα: m.siraga
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2018

καλημέρα συνάδελφοι: θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : ο πελάτης μου σε πρώτο βαθμό έφαγε 4 μήνες με αναστολή για πολεοδομική παράβαση γιατί δεν είχε πληρώσει ακόμα το πρόστιμο. κατέθεσε έφεση και εντωμεταξύ προέβη σε ρύθμιση του προστίμου και τελικώς σε εξόφληση . τώρα στο δευτεροβάθμιο εάν προσκομίσει απλώς την βεβαίωση θα τεθεί η υπόθεση στο αρχείο και θα κηρυχθεί αθώος?? η παραμένει η κατηγορία?