Πώς παραιτείται κανείς από ασκούμενος δικηγόρος;

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
daphne2010
Εικόνα: daphne2010
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2010

Γειά σας είμαι εγγεγραμμένη ως ασκούμενη δικηγόρος και θα ήθελα τα "φώτα σας" για ορισμένα θέματα.Κατ 'αρχάς θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να διαγραφώ από τον δικηγορικό σύλλογο με πρωτοβουλία μου και με ποια διαδικασία.Επίσης,γνωρίζω ότι υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα με ορισμένες εξαιρέσεις.Άρα δεν μπορώ να εργαστώ ως έμμισθη υπάλληλος κάπου.Έτσι δεν είναι;Αν ξεκινήσω ως υπάλληλος δουλειά κάπου θα έχουν πρόβλημα να με προσλάβουν ή αν το μάθει ο Δικηγορικός Σύλλογος θα με διαγράψει;(πράγμα που δεν με ενδιαφέρει πλέον).
Επίσης υπάρχει κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο;
Τέλος, μήπως ξέρετε αν δεν παρουσιαστώ στις εξετάσεις ενώ έχω συμπληρώσει 18μηνο τι συμβαίνει;Κάθε σκέψη ή άποψη είναι ευπρόσδεκτη καθώς έιμαι σε..απόγνωση.
Ευχαριστώ..

nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΥΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓ.ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΚΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.

Agnoula
Εικόνα: Agnoula
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/10/2008

Αν προσληφθείς στον ιδιωτικό τομέα και θες να κρατήσεις την νομική σου ιδιότητα, θα μπορούσες να συνάψεις σύμβαση έργου και να κόβεις αποδείξης παροχής νομικών υπηρεσιών ως δικηγόρος. Κρατώ μια επιφύλαξη όμως σχετικά με την Εφορία, επειδή είσαι ασκούμενη. Αυτό πρέπει να το δεις ή να μας απαντήσει κάποιος άλλος συνάδελφος.