πρόβλημα με Υποθηκοφύλακα

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
HarisF
Εικόνα: HarisF
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/01/2011

Μπορεί κάποιος Υποθηκοφύλακας να ακυρώσει μεταγραφή συμβολαίου (αγορά γης) που έχει κάνει; Στα χέρια μου έχω το πιστοποιητικό μεταγραφής. Το συμβόλαιο ήτανε εντελώς νομότυπο.
Η Υποθηκοφύλακας φοβερίζει ότι θα ακυρώσει την μεταγραφή.
Πως πρακτικά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Άκουσα ότι αν το κάνει θα έχει ποινικές ευθύνες. Έστω και με ποινικές ευθύνες, θα πρέπει να τρέχω εγώ μετά δικαστικά να επαναφέρω τη μεταγραφή. Πως είναι δυνατόν; το πιστοποιητικό μεταγραφής που έχω δεν είναι 100% απόδειξη τελεσίδικη;
 
Σε τέτοια περίπτωση πως πρέπει να κινηθώ. Καταγγελίες κτλ.
 
Ευχαριστώ!

alexiost
Εικόνα: alexiost
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2007

Δηλαδη γιατι λεει οτι θα ακυρωσει την μεταγραφη? Ειναι Υποθηκοφυλακας εντος Αθηνων?

HarisF
Εικόνα: HarisF
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/01/2011

εκτώς Αθηνών.

ο πραγματικός λόγος είναι ότι θέλει "δωράκι". Η δικαιολογία που θα βρει για να το κάνει είναι αγνωστη σε μένα. Μπορεί όμως;

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Δες και τα αρθρα 1202 και 1203 ΑΚ,δεν νομιζω να εχεις προβλημα ,εχουμε κ εμεις κερβερο υποθηκοφυλακα κ εχουμε δωσει μαχες να μας μεταγραψει κατι αλλα οχι κ στο ακυρωσει στα καλα καθουμενα.

orestis
Εικόνα: orestis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/06/2009

αυτό που λέεο ο Υποθηκοφύλακας δεν γίνεται. Από τη στιγμή που μετέγραψε, δεν μπορεί μόνος του να ακυρώσει τη μεταγραφή. Χρειάζεται μια άλλη πράξη που θα "ακυρώνει" την προηγούμενη, όποια κι αν είναι η προηγούμενη. Πρέπει δηλαδή να έχει μια δικαστική απόφαση ή ένα άλλο συμβόλαιο. Για μια τέτοια αυθαίρετη "ακύρωση" μεταγραφής πρέπει να ενημερώνεται αμέσως ο εισαγγελέας. Γι' αυτό είναι εκεί ο υποθηκοφύλακας, για να ελέγχει ΑΝ μπορεί ένα συμβόλαιο να μεταγραφεί. Και πολύ συχνά υπάρχουν προβλήματα. Αρνείται τη μεταγραφή και ζητά πρόσθετες ενέργειες. Αλλά δεν μπορεί να μεταγράφει και να ξε-μεταγράφει μόνος του. Εγώ θα πήγαινα κατευθείαν στον εισαγγελέα ή τουλάχιστο θα του έλεγα έτσι, για να φοβηθεί.

m_zacha
Εικόνα: m_zacha
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/02/2011

Εννοείται ότι δεν μπορεί ο υπ/κας να ξε- μεταγράψει!!!!Κι αν εντωμεταξεί έχον πάει άλλοι δέκα να κα΄νουν έλγχο για το συγκεκριμένο ακίνητο και το έχουν βρει μεταγεγραμμένο ???? Αλοίμονο!