ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
DIKIGOROS-1985
Εικόνα: DIKIGOROS-1985
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2014

Συνάδελφοι καλησπέρα! είμαι νέα δικηγόρος και τα βλέπω τα πράγματα χάλια, οι πελάτες δεν εμφανίζονται και οι αμοιβές για τους λίγους που τολμάνε είναι πενιχρές.το θέμα είναι ότι δεν βλέπω την κατάσταση να αλλάζει.Και δεν φτάνουν όλα αυτά να και η αποχή!δεν βλέπω φως!!!!!!!

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Καλημέρα.Έτσι και χειρότερα είναι τα πράγματα.Και εγώ νέα δικηγόρος.Μόλις 3ετίας.Κάθε μέρα σκέφτομαι να κάνω άλλη δουλειά αλλά δεν ξέρω τι δεδομένου ότι δεν θέλω να γίνω δικαστής.Και ακόμα οι εισφορές για μας είναι χαμηλές.

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Καλησπέρα συνάδελφοι,όλοι οι νέοι δικηγόροι στην ίδια κατάσταση είμαστε και το θέμα είνάι τι μπορούμε να κάνουμε και με βάση τον κώδικα δικηγόρων  παράλληλα αν θέλουμε να παραμείνουμε στο επάγγελμα.Στο νέο άρθρο 8 επιτρέπεται η διδασκαλία μαθημάτων'' και άλλων επιστημών'' πέραν των νομικών ,οικονομικών ,πολιτικών αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αναφέρεται και σε δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων.Για παράδειγμα ιιδιαίτερα σε ξένες γλώσσες θα ήταν μια λύση για κάποια έσοδα αν κάποιος έχει άδεια διδασκαλίας(Εφόσον βέβαια υπάρξουν και πελάτες..).Επίσης στο ίδιο άρθρο αναφέρεται η εργασία σε ''ερευνητικά κέντρα'', αλλά σε τι αντικείμενο;;Πέραν του καθαρού δικαστικού υπάρχει βέβαια και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αλλά πρέπει να είναι πολύ δύσκολες οι εξετάσεις.Η Συμβολαιογραφία και αυτή περνάει κρίση αλλά ίσως να είναι μια λύση με την έννοια ότι παίρνεις το αρχείο του προηγούμενου συναδέλφου και δεν έχεις να κυνηγάς τους πελάτες με το τουφέκι.

new_one
Εικόνα: new_one
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/06/2012

Κι εγώ νέος είμαι. Και είπα να τολμήσω να αυτονομηθώ πολύ γρήγορα και να ανοίξω γραφείο. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ειδικά για όσους δεν έχουμε γονέα/ό,τι άλλο για χορηγό, είναι δύσκολα.
Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό έγκαιρα από πολλούς, είναι ότι η δικηγορία έχει 2 επίπεδα. Το νομικό και το "εμπορικό". Για να πετύχεις πρέπει να είσαι καλός και στα 2. Και νομικός αλλά και "έμπορος". Δηλαδή να κάνεις καλά τη δουλειά σου αλλά πριν από αυτό να μπορείς να βρίσκεις δουλειά. Κι ενώ ως προς το πρώτο, οι περισσότεροι νέοι είναι πραγματικά πολύ αξιόλογοι επιστήμονες σε αντίθεση με πολλές... σαβούρες που κυριαρχούν σήμερα στα ελληνικά δικαστήρια, ως προς το δεύτερο υπάρχει θέμα. Ξαφνικά, εκεί που ένας δικηγόρος μέχρι να ασκήσει επάγγελμα ήταν χωμένος στα βιβλία του και τα γραπτά του, πρέπει να βγει στην πιάτσα. Να μάθει κόσμο, να τον μάθει ο κόσμος κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνεται και η κατάλληλη προεργασία προς αυτό. Πολλοί συνάδελφοι χάνονται σε μεταπτυχιακά, εργασίες και ό,τι άλλο νομίζοντας ότι έτσι θα γίνουν καλοί δικηγόροι. Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι θα χειριστούν άψογα μια υπόθεση, αλλά που θα τη βρούνε για να τη χειριστούν όταν μέχρι να ανοίξουν γραφείο δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους; Η δικηγορία είναι ελεύθερο επάγγελμα και κάτι τέτοιο απαιτεί κοινωνικότητα. Αυτό δεν σου το μαθαίνει κανένα πανεπιστήμιο δυστυχώς.

Αποτέλεσμα αυτών είναι πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι να καταλήγουν σε γραφεία με μισθούς πείνας ή στην καλύτερη με έναν μισθό ίσα να βγαίνουν τα έξοδα και ωράρια δύσκολα. Μέχρι να το πάρουν απόφαση και να δώσουν εξετάσεις για δικαστές ή ειρηνοδίκες.

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Οι μισθοί στα γραφεία είναι πενιχροί και απαράδεκτοι,δεν μπορείς να ζήσεις με τίποτα από κεί ,άσε που δεν έχεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου αφού είσαι όλη μέρα εκεί.Πέραν από τις γνώσεις πρέπει να ξέρουμε να ''πουλάμε''σωστά  τον εαυτό μας και να προσπαθούμε να επεκτείνουμε τον κύκλο μας τον κοινωνικό.Από την άλλη υπάρχει υπερπληθώρα δικηγόρων στην Ελλάδα,μεγάλο μέρος του προβλήματος θεωρώ.Αυτό που θα έπρεπε να παρέχεται από την εκπαίδευση από μικρή ηλικία είναι και η ικανότητα να χτίζεις σαν άνθρωπος καλές και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις με τους συναδέλφους σου.Πχ ένα  οργανωμένο δικηγορικό σχήμα με εξειδίκευση ανα τομείς μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση σε σχέση με ένα γραφείο που κάποιος θα δουλεύει ατομικά,γιατί μπορεί να υπάρξει αλληλοβοήθεια,στήριξη,οργάνωση και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

mohito
Εικόνα: mohito
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/03/2010

 NEW_ONE ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ