ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΣ

lelox
Εικόνα: lelox
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2015

καλησπερα συναδελφοι..μια ερωτηση..πελατης μου συνιδιοκτητης κατα 1/3 εξ αδιαιρετου μαζι με τα αδελφια του σε ενα ισογειο καταστημα πολυκατοικιας θελει να το νομιμοποιησει καθως ειναι αυθαιρετο ωστοσο οι υπολοιποι 2 αρνουνται..εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη!τι γινεται σε αυτη την περιπτωση;μπορει μονος να κανει αιτηση η θελει συναινεση και των αλλων δυο; λυνεται το θεμα με αγωγη; ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!!

chr_law
Εικόνα: chr_law
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2013

Συνάδελφε, στην πολεοδομία ρώτησες; Αυτοί λογικά θα ξέρουν.. Από την άλλη δεν νομίζω ότι μπορείς με αγωγή να αξιώσεις να προβούν σε ενέργεια, καθώς η νομιμοποίηση ή όχι ενός ακινήτου συνίσταται σε διαφορά δημοσίου δικαίου μεταξύ της πολεοδομίας και του ιδιοκτήτη. 

Σκέφτομαι μήπως σε περίπτωση που το νομιμοποιήσεις εσύ καταβάλλοντας το συνολικό ποσό μπορείς να αναχθείς εναντίον τους. Επίσης, θα μπορούσες να ασκήσεις αγωγή κατά των λοιπών εάν από την παράλειψή τους να συμπράξουν για τη νομιμοποίηση του ακινήτου υφίσταται ο πελάτης σου κάποια βλάβη πχ δεν μπορεί να μεταβιβάσει το εξ αδιαιρέτου μερίδιο του.