συναινετική εγγραφή προσημείωσης

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ioannna
Εικόνα: ioannna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2012

Συνάδελφοι, θα ήθελα την βοήθειά σας.. Για πρώτη φορά, μου ανατέθηκε εκ μέρους τράπεζας που εδρεύει στην Κύπρο, η συναινετική εγγραφή προσημείωσης ακινήτου που βρίσκεται στην Ελλάδα. Η καθ' ης είναι ΑΕ. Όπως μπορώ να διαβάσω στον ΚΠολΔ, αρμόδιο στην περίπτωση της συναινετικής είναι το Ειρηνοδικείο της περιφέρειας που βρίσκεται το ακίνητο, ανεξαρτήτως ποσού, σωστά? Τα έγγραφα που πρέπει εγώ να προσκομίσω με τις προτάσεις μου είναι οι δανειακές συμβάσεις και οι τίτλοι ιδιοκτησίας? Για να συναινέσει η καθ' ης πρέπει να βρίσκεται στο ακροατήριο αυτοπροσώπως ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής ή αρκεί και έγγραφο όπως π.χ. απόφαση Δ.Σ. περί συναίνεσης εγγραφής προσημείωσης στο συγκεκριμένο ακίνητο? 

Έχετε υπ' όψιν σας  άλλα έγγραφα που θα πρέπει να συμπεριλάβω στον φάκελο?

Μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης έχει κάποια ιδιαιτερότητα η διαδικασία των εν λόγω ασφαλιστικών μέτρων που θα πρέπει να έχω υπ' όψιν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και θα με διευκόλυνε πραγματικά, αν κάποιος έχει την όρεξη να μου περιγράψει συνοπτικά την διαδικασία!

 

themida
Εικόνα: themida
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/07/2009

Συνάδελφε, 

εφόσον μιλάμε για συναινετική προσημείωση εσύ θα έχεις έτοιμη την αίτηση και την απόφαση (ένα πρωτότυπο που θα μείνει στο ειρηνοδικείο και όσα αντίγραφα θέλεις εσύ). Θα υπογράωει στην αίτηση ο καθ' ου ότι συναινεί στην προσημείωση, θα υπογράψει ο ειρηνοδίκης επί της αιτήσεως ότι την κάνει δεκτή και θα υπογράψει και την  απόφαση και επί τόπου θα πας στη γραμματεία για τη δημοσίευση, δηλ. να πάρεις αριθμό απόφασης, να σου υπογράψει και ο γραμματέας και να πάρεις αντίγραφα. Δεν ετοιμάζεις προτάσεις. 

Απαιτείται οπωσδήποτε φυσική παρουσία αυτού που θα συναινέσει, απλά εφόσον μιλάμε για ΑΕ δεν γνωρίζω ακριβώς ποια τα νομιμοποιητικά έγγραφα που πρέπει να έχει μαζί του ο εκπρόσωπος της ΑΕ. 

Τις δανειακές συμβάσεις και τους τίτλους κτήσης είναι καλό να τα έχεις μαζί σου μήπως προκύψει κάτι, αλλά δεν τα ζητάνε (τουλάχιστον στην Αθήνα). Αυτό που απαιτείται πλέον είναι πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Αρμόδιο είναι το ειρηνοδικείο ανεξαρτήτως ποσού.

mountain lion
Εικόνα: mountain lion
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/04/2014

Το ερώτημα είναι κατα πόσο μπορεί να είναι η συναινετική προσημειωση ασφαλιστικό μετρο αλλα αφού το δέχεται ο ΚπολΔ ρητά και ορίζει και καθ Υλη αρμοδιότητα 

και αφού δεν κάνουμε θεωρία εδώ ... 

Αλλα και να μην υπήρχε ρητή πρόβλεψη θα συνομολογουσε τον κίνδυνο ο καθ ού με όμοιο αποτέλεσμα φαντάζομαι 

MSl
Εικόνα: MSl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/08/2017

Συνάδελφοι, καλημέρα.

 

Έχω τα εξής ερωτήματα και ευχαριστώ προκαταβολικά, όποιον μου απαντήσει. 

 

1) Για συναινετική εγγραφή προσημείωσης απαιτείται πλέον παράσταση δικηγόρου και για τον καθ' ου, σύμφωνα με το 94 ΚΠολΔ, σωστά;

 

2) Το γραμμάτιο που κόβει ο δικηγόρος του καθ' ου είναι μόνο για παράσταση ή και για σημείωμα; και

 

3) Τι έγγραφα πρέπει να συγκεντρώσει ο καθ' ου για τη σχετική διαδικασία;

MSl
Εικόνα: MSl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/08/2017

Κανείς;