Συστηθείτε για να γνωριστούμε κι' όλας

13 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
tdf
Εικόνα: tdf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/12/2006

Είμαι ο age και σπουδάζω νομική. Αγαπημένα μου μαθήματα στην σχολή είναι το Αστικό και το Ποινικό. Τρέφω συμπάθεια στο Ευρωπαϊκό το εμπορικό και την δικονομία αλλά τηρώ μεγάλες αποστάσεις απ'το δημόσιο χωρίς να ξέρω γιατί. Έχω ένα club στο pathfinder που το ενημερώνω με σύγχρονους νόμους ( του 2007 δηλαδή μια που δεν έχω πολύ χώρο για πιο παλιούς ) και ένα blog στο ίδιο site στο οποίο γράφω τις σκέψεις μου.

Αλλά επειδή δεν άνοιξα αυτό το topic για να διαφημίζομαι εσείς ( όλοι σας ) ποιοί είστε ;.

mariakar
Εικόνα: mariakar
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/06/2007

Γειά σου age. Είμαι η Μαρία. Είμαι νέα δικηγόρος (μόλις 1 χρόνο).
Εργάζομαι σεδικηγορικό γραφείο στον Πειραιά.
Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο εργατικό και το αστικό, αλλά προς το παρόν δεν έχω δυνατότητες επιλογής. Επίσης δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο Internet αλλά μαθαίνω αρκετά γρήγορα. θα με διευκόλυνες πολύ αν μου εξηγούσες τί ακριβώς είναι αυτό το club που έχεις, (και το pathfinder άγνωστη λέξη είναι για εμένα), καθότι οι νέοι νόμοι στους οποίους αναφέρεσαι, με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.
Μπορεί βέβαια να μην γνωρίζω πολλά σε σχέση με το Internet, έχω όμως 4 χρόνια εμπειρίας σε δικηγορικά γραφεία και μπορώ να δώσω χρήσιμες συμβουλές για πολλές υπηρεσίες και δικαστήρια.
Οι υπόλοιποι εκεί έξω ποιοι είστε; Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα! !razz

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Καλημέρα, παιδιά...

Εμένα με λένε Χρήστο Κλειώση, και είμαι πιστος του δημοσίου δικαίου και ιδιαίτερα, της σέκτας του φορολογικού..

Αυτή τη στιγμή τελειωνω το σχετικό μεταπτυχιακό μου στο Παρίσι και έρχομαι αύγουστο στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα των νέων δικηγόρων (όπως οι περισσότεροι θελω να πιστεύω) και μου αρέσει να προτείνω λύσεις σε αυτά. Γενικά είμαι κατά του ωχαδελφισμού.

Μου αρέσει η πρωτοβουλία σου φίλε.

Ελπίζω και άλλα μέλη να αναπτύξουν αντίστοιχες πρωτοβουλιες σε αυτό το φόρουμ. Το γέγονος ότι είναι ουδέτερο πολιτικά και ότι συμμετέχουν 500 άτομα δίνει τρομερές δυνατοτητες !!!

Μπράβο age.

mariakar
Εκτός σύνδεσης

Καλώς να έρθεις στην Ελλάδα Χρήστο Κλειώση!

Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι νέοι δικηγόροι που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Η κατάσταση έτσι όπως την ζω καθημερινά δυστυχώς είναι χειρότερη απ' ότι φαίνεται. Θα ήθελα να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς η φωνή όσων δεν έχουν τα μέσα και δεν μπλέκονται με παρατάξεις σπάνια ακούγεται.

Εύχομαι να ενδιαφερθούν και άλλοι νέοι δικηγόροι, ασκούμενοι και φοιτητές μήπως και βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε σιγά - σιγά τις συνθήκες που επικρατούν.

Υ.Γ. Age σ΄ευχαριστώ για την βοήθεια.

tdf
Εκτός σύνδεσης

[quote1183468977=mariakar]
Καλώς να έρθεις στην Ελλάδα Χρήστο Κλειώση!

Χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι νέοι δικηγόροι που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Η κατάσταση έτσι όπως την ζω καθημερινά δυστυχώς είναι χειρότερη απ' ότι φαίνεται. Θα ήθελα να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς η φωνή όσων δεν έχουν τα μέσα και δεν μπλέκονται με παρατάξεις σπάνια ακούγεται.

Εύχομαι να ενδιαφερθούν και άλλοι νέοι δικηγόροι, ασκούμενοι και φοιτητές μήπως και βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε σιγά - σιγά τις συνθήκες που επικρατούν.

Υ.Γ. Age σ΄ευχαριστώ για την βοήθεια.
[/quote1183468977]

Mariakar για να ενησχήσω τα λεγόμενά σου παραπέμπω ένα σχόλιο που μου έκανε κάποιος σε ένα άρθρο μου στο οποίο καταδίκαζα τις μαθητικές κινήσεις των κομματικών νεολεών και το εδάφιο 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος.

"ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ. Είχα την τύχη, να φοιτήσω το Α' εξάμηνο σε νεοσύστατη σχολή, στην οποία δεν είχαν προλάβει να πατήσουν πόδι τα κόμματα.. Το πόσο καλά τα πηγαίναμε με όλους, το τι συνεννόηση είχαμε, το πόσο καλά αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα που εμφανίζονταν.. Όλοι μαζί όμως.. Μέχρι το 2ο εξάμηνο που ξεκίνησαν οι φοιτητικές παρατάξεις, όπου ξαφνικά οι κοινές μας απόψεις χωρίστικαν σε άσπρο - μαύρο, έπεφτε ξύλο και οι συμφοιτητές μου έγιναν πρόβατα, να "περιμένουν γραμμή από το κόμμα"., σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα. Την έχω ακούσει αυτή τη φράση με τα ίδια μου τα αυτία από συμφοιτητή μου. Αυτή είναι η κατάντια..

Τα κόμματα στη Βουλή όπου και ανείκουν, ας αφήσουν τους φοιτητές στην ηρεμία τους.."

Από Διαμαντής Κυριακάκης (diamantisK)

Αν και δεν λέμε για το ίδιο αρκιβώς πράγμα μπορώ να πω πως η ίδια καταδίκη θα πρέπει να ισχύσει και στις φοιτητικές αλλά και εργασιακές παρατάξεις στο επίπεδο που ξεπέφτουν στον κομματισμό παύοντας στην ουσία να στηρίζουν τα συμφέροντα των φοιτητών . Αν και είμαι συνδικαλησμένος δεν μπορώ να πω πως είμαι περίφανος να βλέπω κομματικές γραμμές να περνάνε και να υιοθετούντε από παρατάξεις αλλά μην χαλάω το θέμα του topic που έφτιαξα. !ciggy

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Μήπως τελικά συνδικαλιζόμαστε στα κόμματα μόνο και μόνο γιατι αισθανόμαστε ότι μονοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα; Μήπως αναγκαζόμαστε τελικά να κάνουμε εκπτώσεις στην συνείδησή μας, για να επιτύχουμε κατι το οποίο τελικά ποτέ δεν ερχεται;

Εγω πιστεύω ότι μπορούμε να ζητάμε πράγματα και χωρίς να πάμε σε κάποιο κομματικο στέλεχος. Αρκει να το κάνουμε μαζί.

Και διευκρινίζώ:

Δεν είμαι κατα των κομμάτων. Ειμαι κατά της εξάρτησης από αυτά. Η εξάρτηση είναι πηγή [b]παρακμής [/b]για τα κόμματα και [b]διαφθοράς [/b]για τον λαό.

Πάντως φίλοι για τα προβλήματα σας προτείνω ένα πράγμα. Προτείνετε λύσεις, συζητήστε αυτες στο φόρουμ και θεσατε αυτές στην κριση των άλλων μελών του φόρουμ.

Σίγουρα μια πρόταση που έχει υπερψηφιστεί απο 300 με 400 μέλη δεν μπορεί να αγνοηθεί από τους πολιτικούς παράγοντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

[b]Κανένα άλλο μέλος που θα ήθελε να κατεβάσει τη μάσκα του στο φόρουμ?[/b]

mariakar
Εκτός σύνδεσης

AGE το παράδειγμα που ανέφερες για την νεοσύστατη σχολή δείχνει απ' άκρο εις άκρο την κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στις σχολές αλλά γενικότερα σχεδόν σε κάθε τομέα της κοινωνικής δράσης σήμερα. Δεν γνωρίζω αν στα πανεπιστήμιια του εξωτερικού συμβαίνουν παρόμοια "τέρατα".
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έχω τη διάθεση να συνδράμω στις προσπάθειες μιάς αλλαγής.

Δεν μπορεί να είμαστε οι μόνοι εδώ που θέλουμε κάτι να αλλάξει. Όσοι επίσης ενδιαφέρεστε και πιστεύετε ότι έχετε κάτι να προσθέσετε, ακόμη και αν θεωρείτε ότι τα όσα λέμε είναι καταδικασμένα να πέσουν στο κενό, παρακαλώ θερμά καταθέστε τη γνώμη σας. Όλο και κάποιος υπεύθυνος θα διαβάζει, όλο και σε κάποιου ιθύνοντα τ' αυτιά μπορεί να φτάσουν οι συζυτήσεις μας. Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, αλλά έστω και ψιθυρίζοντας μερικοί περισσότεροι μπορούν να ανθίσουν μερικές αμυγδαλιές.
Νομίζω ότι το παράκανα, ε!
!rolleyes
Τέλος πάντων, παιδιά μην μας ντρέπεστε. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα απλά και μόνο αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να πείτε τη γνώμη σας.

tdf
Εκτός σύνδεσης

Κοίτα συζητάμε απλά , μα μέσα από την συζήτηση πάντα μπορεί να βγει κάτι καλό. Ελπίζω πως και άλλοι πρότων θα θελήσουν να συστηθούν και δεύτερον να μετάσχουν στηνσυζήτησή μας. ε;

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Είμαι η Μαρία κι έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από την ημέρα της ορκωμοσίας μου... Μόλις χθες κατέβηκα από τα σύννεφα και ξεκίνησα να ψάχνω τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω προκειμένου από πτυχιούχος να γίνω δικηγόρος. Βρήκα το site εντελώς τυχαία αλλά θα το επισκέπτομαι συχνά!! Ήδη μέχρι τώρα με βοήθησατε πολύ!! Ελπίζω στο μέλλον να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας!!
Τέλος, δηλώνω λάτρης του εμπορικού αλλα και του εργατικού δικαίου..

evaf
Εικόνα: evaf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2009

Δικηγόρος αρτι αφιχθείσα! Τώρα ξεκινάω και διαπιστώνω τις απαιτήσεις της δουλείας. Παιδιά έτσι όπως είναι τα πράγματα και η κατάσταση στα γραφεία που δουλεύουμε μόνο επιστήμονες δεν είμαστε. Ειλωτες! Εκανα άσκηση σε τράπεζα και εκεί οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και το ωράριο φυσικά ανθρώπινο. οι νέοι κυρίως δικηγόροι ζούμε για να δουλεύουμε και χάνουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε ποιότητα στην ζωή μας. φυσικά αμοιβόμαστε ελάχιστα, η πλειοψηφία ημών. κρίμα!

mariabakog
Εικόνα: mariabakog
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2010

Γεια σας, συνάδελφοι!!! Είμαι η Μαρία και είμαι καλά (?)... Μόλις τελείωσα με τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου και αυτή τη στιγμή κάθομαι στην ολοκαίνουρια καρέκλα του ολοκαίνουριου γραφείου μου!!! Ξέρω, ξέρω.. θα με περάσετε για τρελή που τόλμησα να ανοίξω δικό μου γραφείο αυτή την εποχή, αλλά δώστε μου δυο λεπτά να απολογηθώ... έκανα την άσκησή μου σε γραφείο πολύ μεγάλων απαιτήσεων της Πάτρας.. μιλάμε για συνθήκες απάνθρωπες και απίστευτα ωράρια.. αλλά μόνο να κερδίσω είχα από εκεί! έμαθα πολλά και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή! Μετά από δύο γεμάτα χρόνια στη ζούγκλα, αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου και ελπίζω να δικαιωθώ.. Χαίρομαι πολύ που είμαι στην παρέα σας και θα ήθελα πολύ να είμαστε σε επαφή, καθώς μόλις χθες μπήκα μετά από καιρό στο greeklaws και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου κόστισε που υπολειτουργεί τώρα πια!!

sofianaxos
Εικόνα: sofianaxos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/04/2010

γεια σας και απο εμενα! ειμαι απο ναξο και κανω την ασκηση μου εδω και 9 μηνες σε ενα δικηγορικο γραφειο εκει. μπορει να μην υπαρχουν τοσο πολλα ενδιαφεροντα θεματα για να ασχοληθει κανεις αλλα τουλαχιστον οι ρυθμοι ειναι πολυ χαλαροι

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[quote1284040606=ΜαρίαΜ]
Χαίρομαι πολύ που είμαι στην παρέα σας και θα ήθελα πολύ να είμαστε σε επαφή, καθώς μόλις χθες μπήκα μετά από καιρό στο greeklaws και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου κόστισε που υπολειτουργεί τώρα πια!!
[/quote1284040606]
[size=14]Οι προσωπικές δημιουργίες που δεν "κληρονομούνται", δυστυχώς δεν μπορούν να έχουν συνέχεια... Κρίμα, γιατί επρόκειτο για πολύ καλή δουλειά....[/size]

ΜΑΡΙΑΜ
Εικόνα: ΜΑΡΙΑΜ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/09/2009

[quote1284045171=Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης]

[size=14]Οι προσωπικές δημιουργίες που δεν "κληρονομούνται", δυστυχώς δεν μπορούν να έχουν συνέχεια... Κρίμα, γιατί επρόκειτο για πολύ καλή δουλειά....[/size]
[/quote1284045171]

πραγματικά, κρίμα!!