Τα κρυμμένα πρακτικά του Δ.Σ. του ΔΣΑ.

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι υπάρχει μια πρακτική βάσει της οποίας τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. δεν είναι ελεύθερα προσβάσιμα.

Αυτό μου λύνει και την απορία γιατί δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην ιστοσελίδα του συλλόγου τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. .

Από την άλλη όμως, αν όντως δεν είναι προσβάσιμα, αισθάνομαι θυμό για αυτή την παράνομη και ανήθικη λογοκρισία. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, αν φυσικά εξακολουθούμε να έχουμε δημοκρατία.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η απορία μου στρέφεται προς δυο κατευθύνσεις:

Γιατί εμείς οι θεατές της πολιτικής σκηνής, οι άλλωτε κριτές και άλλωτε αυτόματοι χειροκροτητές, δεν διεκδικήσαμε αυτή την ουσιαστική μορφή ενημέρωσης; είναι ένα συλλογικό σφάλμα...

Από την άλλη, γιατί κρύβουν τα πρακτικά; ποιος βγαίνει κερδισμένος από μια τέτοια πρακτική.
Ο καθαρός ουράνός αστραπές δεν φοβάται, πόσο μάλλον πρακτικά συνεδριάσεων.

Αν πάλι δεν λαμβάνει χώρα μια τέτοια αποδοκιμαστέα πρακτική, και απλώς έπεσα θύμα παραπληροφόρησης, ζητώ συγνώμη.

Θα ήταν μια καλή αρχή να μπουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην ιστοσελίδα του συλλόγου, έστω και τώρα, προεκλογικά, ώστε να δουμε ποιοι πραγματικά αξίζουν για τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Και διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ: Δεν επιτίθεμαι, έκκληση στη λογική κάνω. Πως μπορούμε να κρίνουμε αυτους που ζητάν την ψήφο μας αν δεν έχουμε στοιχεία για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την όποια θέση τους δόθηκε.

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Ο προβληματισμός σου με βρίσκει καταρχήν σύμφωνο.

Αναρωτιέμαι, ωστόσο, μήπως μία ενδεχόμενη δημοσίευση των πρακτικών θα μπορούσε να δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση άγχους στους συμβούλους, οι οποίοι θα δίσταζαν σε κάποιες περιπτώσεις να εκφράζονται ελεύθερα, απλά και ξεκάθαρα, με τον τρόπο που εκφράζεται κάποιος στον προφορικό λόγο. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο λεπτομερειακά είναι τα σχετικά πρακτικά συνεδριάσεων...

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Αλέξανδρε είναι τόσο σοβαρά τα θέματα ώστε να μην με ενδιαφέρει το άγχος των πολιτικών μπροστά στο κοινό...

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Φυσικά θα υπάρχουν και αυτοί που δεν μπαίνουν στο κόπο να εργαστούν για κάποιο από τα δυο...

Χρήστος
Εικόνα: Χρήστος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/02/2008

Υποθέτω δεν τα δημοσιεύουν για ευνόητους λόγους. Για παράδειγμα σε κάποια συνεδρίαση τέθηκε το θέμα να εγκριθεί η εγγραφή πρώην δικαστικού στν ΔΣΑ. Από κάποιο απόσπασμα που κυκλοφόρησε αν δεν κάνω λάθος ο υποψήφιος ΜΖ προκύπτει ότι ο νυν Πρόεδρος έκανε τη σχετική πρόταση για την έγκριση παρόλο που προεκλογικα υποστήριζε τα αντίθετα. Η πρόταση υποστηρίχθηκε και από τον υποψήφιο ΝΚ με το επιχείρημα ότι ο δικαστικός έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο. Προφανώς πάρα πολλές τέτοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί πίσω από την πλάτη μας και γίνεται γνωστό μόνο ένα πολύ μικρό μέρος στις προεκλογικές περιόδους. Κανένας όμως από τα μέλη του ΔΣ δεν έχει "καθαρά" χέρια για να προωθήσει την δημοσίευση των πρακτικών.

Stergioss
Εικόνα: Stergioss
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/06/2010

 

Ομολογώ ότι το αγνοούσα. Εχει δοκιμάσει κάποιος συν/φος να καταθέσει σχετική αίτηση χορήγησης αντιγράφων? Διότι, τότε, τα περιθώρια άρνησης

χορήγησης αντιγράφων (ή έτσω μελέτης)  θα ήταν μάλλον περιορισμένα (άρ. 5 ΚΔΔικ), η  δε ενδεχόμενη άρνηση του ΔΣ, θα άφηνε το άφηνε  νομικά και πολιτικά εκτεθειμένο.

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

Τολμάει νομίζεις κανείς....

 Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης

www.lawyersvoice.gr