Τριάντα δύο (32) πλήρεις υποτροφίες για Δικηγόρους από το ΚΕΔΙΠ

Το Δ.Σ. του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π) στα πλαίσια στήριξης του θεσμού της Διαμεσολάβησης αλλά και των οικονομικά δοκιμαζόμενων συναδέλφων αποφάσισε να χορηγήσει τριάντα δύο (32) πλήρεις υποτροφίες στους Δικηγόρους όλης της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ν. 3898/2010 ενσωμάτωσε στην εσωτερική μας έννομη τάξη την Κοινοτική οδηγία ΕΚ/52/2008 αναφορικά με τη Διαμεσολάβηση σε Αστικές και Εμπορικές Υποθέσεις, εισάγοντας τη Διαμεσολάβηση ως ένα νέο θεσμό Εξωδικαστικής Επίλυσης των Διαφορών (ΕΕΤΔ).

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π.) είναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συνέστησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και είναι ο πρώτος πανελλαδικά φορέας που αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί νόμιμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ανωτέρω νόμου (ΦΕΚ Β 43/15-1-2013).

Περαιτέρω, στους σκοπούς του ΚΕΔΙΠ, εκτός από την παροχή βασικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των υποψηφίων διαμεσολαβητών, συμπεριλαμβάνεται και η ευρύτερη υποστήριξη και θεμελίωση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Το ΚΕΔΙΠ συνεργάζεται με τη διεθνούς φήμης ολλανδική εταιρεία παροχής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών «TOOLKIT COMPANY» και την εμπειρότατη και διακεκριμένη εκπαιδεύτρια κα Manon Schonewille.  Ήδη, από τον Μάρτιο του 2013 η εκπαίδευση των υποψηφίων διαμεσολαβητών γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελληνική γλώσσα από τις εμπειρότατες εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών κ.κ. Δήμητρα Τριανταφύλλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα, οι οποίες έχουν αποσπάσει τα πιο ένθερμα και θετικά σχόλια από όλους τους μέχρι τώρα εκπαιδευθέντες, για την υψηλής στάθμης και ποιότητας εκπαίδευση που παρέχουν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΠ στον Πειραιά, συνεπικουρούμενες από τους κ.κ. Χρίστο Τσάλλο και Δανάη Καρκούλια.

Είναι αξιοσημείωτο πώς έως και σήμερα, στο ΚΕΔΙΠ έχουν εκπαιδευθεί διακόσιοι οκτώ (208) συνολικά Δικηγόροι από όλη την Ελλάδα.

Σε αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ. του ΚΕΔΙΠ αποφάσισε, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, τη χορήγηση υποτροφίας σε τριάντα δύο (32) συνολικά συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΟΡΟΙ

Οι υποτροφίες αυτές συνίσταται στην κάλυψη από το Κέντρο μας του 100% του ποσού των διδάκτρων (τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 2000 ευρώ). Οι ενδιαφερόμενοι, αφού συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση kedip.gr/ypotrofies έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 (11.59 μ.μ.) θα λάβουν μέρος στην κλήρωση των προκηρυχθέντων ανά Εφετειακή Περιφέρεια υποτροφιών. Η ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΠ την επομένη της λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων. Η κλήρωση των υποτροφιών θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Δ.Σ. του ΚΕΔΙΠ, σε «ανοιχτή» εκδήλωση, και τα αποτελέσματα της θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.kedip.gr.   Οι επιτυχόντες θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά τμήματα, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με το ΚΕΔΙΠ και στα πλαίσια της υφιστάμενης διαθεσιμότητας.

(1. Η συμμετοχή σας είναι αυστηρά προσωπική και δεν μεταβιβάζεται. 2. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας μία, μοναδική φορά. Η ενδεχόμενη καταχώρηση των ιδίων στοιχείων περισσότερες φορές, καθιστά τη συμμετοχή άκυρη. 3. Οι υποτροφίες των επιτυχόντων ισχύουν έως 31 Ιουλίου 2014).

 

Για το Δ.Σ. του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Στέλιος Μανουσάκης                                                   Μαρία Φλωροπούλου-Μακρή

 

 

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
22:37
20/09/21
Η Ε.Α.Ν.Δ.Α. σε συνεργασία με τις εκδόσεις "ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ" εξασφάλισε την κάτωθι ειδική,  για τα...
Προκηρύξεις
22:32
20/09/21
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
09:05
10/09/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
19:43
15/07/21
Ξεκινά από σήμερα σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών...
Προκηρύξεις
10:19
13/07/21
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
11:36
08/07/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Εκδηλώσεις
10:47
25/06/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
22:12
27/05/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:37
21/05/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
17:59
19/05/21
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...